Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه هنر ــ یک فیلمساز کودک گفت: برنامه‌سازان کودک به دلیل رویکردهای شخصی که دارند دنیای کودکان را نمی‌شناسند و نمی‌دانند که کودک در هنگام تماشای برنامه به دنبال شادی، نشاط و تفریح است و به دنبال حل پارادوکس‌ها و معضلات نیست.

کیانوش دالوند، فیلمساز کودک در گفت‌‌‌وگو با ایکنا درباره وضعیت حاکم بر این ژانر سینمایی اظهار کرد: سینمای کودک، سال‌هاست به فراموشی سپرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این در حالیست که تصمیم گیرندگان فرهنگی کشور با سیاست‌گذاری‌های غلط خود یک حوزه کاملاً استراتژیک و قدرتمند را به حاشیه برده‌اند و این در حالیست که در مقطعی فیلم‌های کودک به جامعه نشاط تزریق می‌کردند.

وی افزود: افول سینمای کودک دلایل بسیاری دارد، اما یکی از مهمترین آن‌ها بی‌توجهی به سینمای انیمیشن است، این ژانر سینمایی در اذهان بسیاری از تصمیم‌گیرندگان به‌عنوان یک گونه جدی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و فیلمسازانی که در این زمینه کار‌ می‌کنند ترجیح می‌دهند به سمت آثاری سوق پیدا کنند که از دید مدیران جدی تلقی می‌شوند.   هالیوود برای مخاطب جهانی فیلمسازی می‌کند

این کارگردان تولیدات سینمای غرب در این زمینه توضیح داد: سینمای غرب به ویژه هالیوود در این حوزه بسیار پر کار است و مخاطبان جهانی دارد. کودکان ایرانی نیز جزیی از این طیف گسترده‌اند اما نکته اینجاست که چرا کودکان جذب محصولات خارجی می‌شوند؟ پاسخ آن روشن است زیرا ما نتوانسته‌ایم علاقه‌مندی و نیازهایشان را در آثارمان ترسیم کنیم. 

این کارگردان تأکید کرد: جامعه ما با مدیران پیر اداره می‌شود و در این شرایط به انرژی نسل جوان توجهی نمی‌شود و این امر واقعیتی غیر قابل کتمان است که ریشه آن را باید در فرهنگ جستجو کرد. زیرا این تفاوت سبب می‌شود، هر آنچه کودک به آن اهمیت می‌دهد از نگاه ما بی‌اهمیت باشد اما ما به شیوه‌های مورد نظر خود الگو‌پردازی و اسطوره سازی می‌کنیم که با جهان کودکان فاصله زیادی دارد، این اتفاق سبب می‌شود کودکان قهرمانانشان را دوست نداشته باشند و در شرایط حاد‌تر حتی به ملیت خود علاقه‌مند نباشد، در حالی‌که این نگاه در کودکان آمریکایی عمومیت ندارد   دالوند اضافه کرد: کودکان آمریکایی در تمام آثار سینمایی شاهد آن‌اند که قهرمانان آمریکایی دنیا را نجات می‌دهند این شخصیت‌ها یا آمریکایی‌اند یا در آمریکا زندگی می‌کنند، حتی سوپرمن که از سیاره‌ای دیگر آمده، در آمریکا زندگی می‌کند. ابر قهرمان‌ها که به صورت جهانی تولید می‌شود به روی همه کودکان تأثیر دارند، اما در عوض ما به جای این‌که این موقعیت را درک کنیم و به فکر تولید باشیم دائماً نقد می‌کنیم که چرا رویه آن‌ها به این شکل است، بی‌توجهی به اسطوره‌سازی تنها یک بخش ماجراست زیرا ما در بخش‌های دیگر هم به این موضوعات ورود نمی‌کنیم و این شخصیت‌ها برای کودکان نهادینه نمی‌شود. 

این فیلمساز با ذکر جمله‌ای از «آیزن اشتین»، فیلمساز روسی گفت: «بزرگترین دستاورد آمریکا برای دنیا میکی‌ماوس است». این جمله بیانگر اثرگذاری این تولیدات است و البته درد آنجاست که ما جز ۵ یا ۶ کشوری هستیم که توانایی فعالیت در حوزه انیمیشن را داریم، اما از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم نتیجه آن خواهد شد که استعداد‌های ناب انیمیشن ایران را ترک می‌کنند و در سایر کمپانی‌های جهان مشغول به فعالیت می‌شوند.    وی با بیان این‌که با داشتن بزرگانی چون سعدی، حافظ، فردوسی و... چگونه می‌توان در اسطورسازی منفعل بود، بیان کرد: ایران اسلامی کشوری سرشار از قهرمانان اسطوره‌ای و باستانی است. تنها یک شاهنامه کافیست تا بتوانیم برای کودکان‌مان آثار فراوانی تولید کنیم، اما افسوس که اهمیت این موضوع را درنیافته‌ایم و حتی گاهی با آن مقابله کرده‌ایم! درست است برخی آثار غربی فرهنگ ما را نشانه گرفته‌اند، اما این‌که بخواهیم مانند دشمن به آن‌ها نگاه کنیم راهکار مناسبی نیست.
وی افزود: چرا فرزند من نباید «مرد آهنی» را باور کند، آیا توانسته‌ایم شخصیتی  در سطح به او معرفی کنیم؟ البته ما در گذشته نه چندان دور آثاری نظیر «گربه آوازه خوان»، «گلنار»، «شهر موش‌ها» و... داشتیم، ولی متأسفانه کودکانمان را از داشتن این حداقل‌ها محروم کرده‌ایم.

کارگردان انیمیشن «ناسور» در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توان تهدید‌هایی فرهنگی را در سینمای کودک تبدیل به فرصت کرد؟ گفت: متأسفانه ما تاکنون منفعل عمل کردیم و فرصت‌ها را به تهدید بدل کرده‌ایم. مثلاً  آن‌چه در سیستم آموزشی به کودکان می‌آموزیم، تنها بخشی از نیاز‌های او را تأمین می‌کند و بخش عظیمی از اطلاعات برای او کارایی ندارد و سیستم آموزشی از روی اجبار این روند را پیش گرفته است.    قصه‌گویی برای کودک باید با زبان خودش باشد
این سینماگر متذکر شد: کودکان رسانه را به خوبی درک می‌کنند و ما باید این موضوع را بپذیریم اما مسئله اینجاست که آن‌ها الگویی برای مقایسه ندارند تا بتوانند از میان آن‌ها انتخاب کنند، نکته بعدی این است که کودک در آثار کودکانه به دنبال غم یا پارادوکس نیستند، بلکه بیشتر شادی را طلب می‌کند. در همین زمینه «برونوو بتلهایم» روانشناس آمریکایی می‌گوید؛«وقتی افسانه برای کودک تعریف می‌کنید به هیچ‌عنوان نباید تحلیل‌های خودتان را با قصه ترکیب کنید»،  اما برخی والدین این کار را می‌کنند و بخش‌هایی از قصه را به دلیل اینکه از دیدگاه خودشان برای کودک مضر است از قصه حذف می‌کنند.

وی در پایان تأکید کرد: اگر قصه عاشورا را برای کودکان با زبان و دنیای خودشان بیان کنیم، کودک در آینده مفهوم حماسه را درک می‌کند، اما اگر بخواهیم در همان کودکی این حماسه را برایش بازگو کنیم او درک چندان درستی از آن نخواهد داشت. اتفاقی که هم اکنون در بین بسیاری از کودکان رخ می‌دهد و هیچکس هنوز راه حل دقیقی برای آن نیافته است.    گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: سینمای کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی

در جریان جدیدترین جنایت صهیونیست ها در یورش به نوار غزه، بمباران پارک کودکان در اردوگاه پناهجویان المغازی واقع در منطقه دیرالبلح، به شهادت ۱۴ کودک و مجروح شدن چندین نفر دیگر منجر شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، اشغالگران صهیونیست حتی به کودکان غزه نیز اجازه نمی‌دهند چند دقیقه در روز برای فرار از واقعیت دردناک جنگ، مشغول بازی شوند. ارتش صهیونیستی در جدیدترین جنایت خود محوطه بازی کودکان در اردوگاه المغازی، واقع در منطقه دیرالبلح را هدف قرار داد و دست کم 14 کودک فلسطینی را به شهادت رساند.

 

.

 

حمله موشکی ارتش رژیم صهیونیستی به خیابانی مملواز جمعیت و کودکان مشغول بازی باعث شد این هیاهوی کودکانه به یکباره خاموش شود. همه کودکان بجز چند نفر که در این حادثه مجروح شدند، به شهادت رسیدند.

رجاء رضوان،کودک ساکن اردوگاه المغازی در تشریح جزئیات این جنایت به خبرنگار تسنیم در نوار غزه گفت: می خواستم وسائلی بخرم، همین که آماده شدم و میخواستم به بیرون از اردوگاه بروم، ناگهان بمباران شروع شد و دقیقاً یک موشک جلوی من به زمین اصابت کرد. محمد، پسر عمویم هم آسیب دید و روی زمین افتاد.

«فهد صیدم»، یکی دیگر از کودکان ساکن اردوگاه المغازی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: داشتم درخیابان راه می رفتم، شاهد بودم که بچه ها با خوشحالی در حال رفت و آمد و بازی بودند که ناگهان بمباران اتفاق افتاد. دست و پای بچه ها قطع شد و همه روی زمین افتاده بودند تا اینکه نیروهای امدادی آمدند و همه بچه ها را بردند.

این جنایت که در روز روشن در اردوگاه آوارگان المغازی در مرکز نوار غزه رخ داد و جان 14 کودک را گرفت، نشانگر پافشاری اشغالگران بر ارتکاب جنایات شان علیه کودکان غزه است. کودکان مهم‌ترین و آسیب‌پذیرترین قشری هستند که در این جنگ هدف قرار گرفته و تا کنون بیش از 14 هزار کودک بی گناه توسط اشغالگران به شهادت رسیده اند.

باسم العثامنه، که دخترش ملاک در جریان این تجاوز زخمی شد به خبرنگار تسنیم گفت: خدا رحم کرد که جراحت‌های دخترم ملاک، در مقایسه با دیگر کودکان سطحی بود. خدا به همسایه ها و خانواده هایی که پسران و دخترانشان را از دست دادند صبر دهد. خدا را شکر ملاک جراحت هایش سطحی است، همین طور محمد، فرزند برادرم نیز جراحت هایش سطحی است. خدا رحم کرد.

 

 

جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شدبرنامه عمران ملل متحد: بازسازی غزه 80 سال طول می‌کشد

 

 مردم و کودکان غزه حتی در این شرایط دشوار نیز در برابر تجاوز و اشغال تسلیم نمی شوند. جنگ نه تنها آنها را می کشد، بلکه آنها را از داشتن مادرانشان نیزمحروم می کند. گزارش سازمان ملل از شهادت دست کم 10 هزار زن از جمله 6 هزار مادر در خلال جنگ غزه حکایت دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • وزیر خارجه گامبیا: ایرانیان را به شجاعت‌شان می‌شناسیم
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی