Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-05@23:39:21 GMT

ساخت برنامه کودک توسط BBC؛ تهدید یا فرصت؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۸۷۱۵

ساخت برنامه کودک توسط BBC؛ تهدید یا فرصت؟

برنامه‌سازی ویژه کودکان از جمله اقدامات موثری است که دولت‌ها برای پرورش این قشر استفاده می‌کنند. این روزها اما درسایه برخی کم‌کاری‌ها، BBC برای کودکان ایرانی برنامه ویژه می‌سازد. ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۳ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، رنگین‌کمون، فیتیله‌ها، عموپورنگ، پنگول و خاله‌نرگس از جمله برنامه‌های پُرمخاطب کودک در صدا و سیما بودند که طی 10 سال اخیر از تلویزیون پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه طیف گسترده‌ای از مخاطبان این برنامه‌ها اکنون در سنین جوانی به سر می‌بردند، اما برخی از آن‌ها با ادامه پیدا کردن در قالب‌های دیگر توانسته‌اند مخاطبان جدیدی داشته باشند و با اینکه تلویزیون برنامه‌های دیگری را جایگزین کرده، اما از حس نوستالژیک قبلی‌ها نمی‌توان گذشت.

برنامه‌هایی که علاوه بر ایجاد سرگرمی و نشاط برای کودکان، حاوی پیام‌ها و محتواهای آموزشی و تربیتی بوده و در رشد تربیتی آن‌ها هم تاثیر داشتند؛ با این حال خیلی از این برنامه‌ها به دلایل مختلف از لیست برنام های صدا و سیما حذف شدند! و این کودکان چشم‌انتظار که حتی منطقی‌ترین دلایل را درک نمی‌کردند، دغدغه تماشای یک برنامه کودک داشتند.

همان سال‌ها بود که به یک باره پخش برنامه عموپورنگ از شبکه اول سیما متوقف شد و تا مدتها حس نبودن برنامه عمو پورنگ احساس می‌شد؛ اگر چه حالا دو سه سالی می شود که داریوش فرضیایی برنامه گل و بلبل را روی آنتن دارد، اما عدم پخش ناگهانی آن در سالهای گذشته هیچگاه از ذهن کودکان آن زمان پاک نشد.

برنامه فتیلیه‌ها هم اگرچه با استقبال خوبی از سوی مخاطبین خود مواجه شده بود، اما به دلایل نامعمولی چند سالی پخش آن متوقف شد.

از طرفی در دوره‌ای درخواست سازمان برای تبلیغات کالاهایی غیر مرتبط نظیر مایع ظرف شویی و ماکارانی، در برنامه‌هایی که رنج سنی مخاطبانش 3 تا 12 سال است عجیب ترین اتفاقی بود که میتوانست برای آن‌ها رخ دهد.

اتفاق‌های این چنینی طی دو دهه اخیر نشان می‌دهد که سیاست‌گذاران و صدا و سیما آنچنان که باید نتوانسته‌اند این شخصیت‌های محبوب کودکان را آنطور که باید پرورش دهد. مخصوصاً اینکه شبکه‌های ایرانی خارج از کشور شبکه‌هایی با محتوای مورد نظر خود راه انداختند و توانستند توجه مخاطب کودک را به خودشان جلب کنند، از جمله آن‌ها شبکه جم‌جونیور بود که 24 ساعته کارتون پخش می‌کرد و درست بعد از آن بود که مسئولان داخلی راه‌اندازی شبکه ویژه کودکان را جدی گرفتند و «شبکه پویا» با برنامه‌های متنوع راه افتاد. شبکه‌ای که اتفاقاً در چند سالی که تاسیس شده، فعالیت خوب و قابل قبولی داشته و توانسته رضایت سن‌های مختلف را بدست آورد.

با این‌همه چند روزی است که خبر رسیده شبکه بی بی سی فارسی برنامه‌ای با نام «قد و نیم قد» برای کودکان راه انداخته است. تبلیغات این برنامه سبب واکنش‌های زیادی در ایران شد و همه را بر آن داشت تا بار دیگر از اهمیت تربیت کودکان و تاثیر رسانه بر روی آنها بداند.

بخشی از تیزر تبلیغاتی برنامه «قد و نیم قد» نشان می‌دهد که چگونه کودکان به تدریج به اصول زندگی غربی و شهروندی کشورهایی مانند انگلیس آشنا می‌شوند. زندگی با حیوانات یا سبک غذا خوردن بخش از اهدافی است که دولت بریتانیا با بودجه حاصل از مالیات شهروندان این کشور در برنامه‌های ویژه کودکان تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی دنبال می‌کند.

استفاده از ابزار کارتون برای اثرگذاری روی کودکان دیگر کشورها از آن پروژه‌هایی‌ست که از هزاران جنگ و خونریزی هم بهتر جواب می‌دهد. کشورهای غربی روی بچه‌های ایرانی سرمایه‌گذاری می‌کنند و بچه‌ها در آینده از نظر دینی، پوشش، مد و سبک زندگی مسیرشان عوض خواهد شد، اما در مقابل انگار کسی کودکان را جدی نمی‌گیرد؛ برای همین بعضاً می‌بینیم از تعداد برنامه و سریال‌های تربیتی برای کودکان تولید می‌شود بسیار کم هستند. این روزها با رونمایی از تیزر برنامه ویژه بی بی سی برای کودکان، یک بار دیگر رسانه‌ها و برنامه سازان ایرانی به فکر اهمیت بیشتر به کودکان افتادند. رسانه‌های غربی و ضدایرانی بعد از اثرگذاری بر قشر جوان و نخبه و مدیریت ما، حالا در سایه برخی کم‌کاری‌های مسئولان فرهنگی کشور دست به تصاحب سرمایه‌های نسلی زده که آینده ایران را خواهند ساخت.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد

کتاب خانه «زیرآب و جوجه لاک پشت ها» به عنوان دهمین اثر چاپ شده مسعود عرب زاده است که ۱۶ صفحه در تیراژ ۵۰۰ نسخه، تصویرگر سپیده شیرکو، قیمت ۶۰ هزار تومان توسط انتشارات قلمداران جنوب منتشر شده است.

مسعود عرب زاده به خبرنگار مهر گفت: خلیج فارس، به عنوان یکی از مرزهای آبی ایران با قدمت بالغ بر ۳۰ میلیون سال سرمایه بزرگ برای مردم ایران و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است که رازهای زیادی در آن نهفته است. برای

وی اضافه کرد: همین منظور این نعمت الهی در آثار پژوهشی و قصه‌های کودکانه‌ام غنیمت دانسته و با این دغدغه به صورت مستمر تحقیق، نگارش و چاپ انجام می‌دهم.

این نویسنده کودک به موضوع کتاب پرداخت و گفت: هدف از نگارش این کتاب این است که این ثروت ملی و عرق وطن دوستی و مهین پرستی به کودکان و نوجوان نیز انتقال دهیم و با شناخت ارزش‌هایی که همواره در پیشبرد اهداف بلند میهنمان نقش دارد آن‌ها را آشنا کنیم.

عرب زاده افزود: در گوشه کنار مهینمان ایران همواره ثروت‌های مهمی نهفته است که برای نسل جدید خصوصاً کودکان ناشناخته است و وظیفه داریم تا این مهم‌ها را به کودکان بشناسانیم تا بدین گونه قسمتی از دین خود را ادا کرده باشیم.

عرب زاده افزود: این کتاب داستانی، به صورت نثر ادبی به شکل مصور در گروه «سنی ب و ج» به اهمیت کشتی رافائل که میراث و خانه هزاران گونه‌های دریایی شامل جوجه لاک پشت‌ها، ماهی‌ها و مرجان‌ها می‌باشد پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب خانه زیر و آب و جوجه لاک پشت‌ها تنها با محوریت رافائل نیست یادآور شد: در پایان کتاب فراخوان قصه با موضوعات مرزبانی دریا، خاطره دریایی، اهمیت دریانوردی، اهمیت خلیج فارس، حفاظت از محیط زیست دریایی، ورزش دریایی، اهمیت دریا و اقتصاد معیشت … مطرح کرده‌ام که بعد از خواندن کتاب کودکان و نوجوانان بتوانند در قالب قصه به رشته تحریر در آورده و موضوعات زیست بوم خود بیشتر کنکاش کنند.

عرب زاده در رابطه با تازه‌های نشر حوزه کودک که در حال انجام است نیز گفت: کتاب روزنامه دریایی که به معرفی شخصیت شهید نادر مهدوی می‌پردازد مجوزهای لازم اخذ و بزودی چاپ و رونمایی خواهد شد.

مسعود عرب زاده متولد ۱۳۶۳ بندر بوشهر و کارشناس ارشد علوم تربیتی برنامه‌ریزی آموزشی است. وی روزنامه نگار، شاعر و نویسندگی در حوزه کودک و پژوهش‌های تاریخی چاپ کرده است.

از کتاب‌های عرب زاده می‌توان «کندوکاو» با موضوع آسیب شناسی هنر در استان بوشهر و «لحظه نگاری یک روزنامه نگار»، «جیک و جیک و جیک تولده»، «مجموعه شعر عاطفه آنجا بود»، «تولد نوشته‌ها» «گزارش‌های سفرنامه نویسان از بندر خارجی از شهر بوشهر از دوران باستان تا اوایل قرن بیستم»، «آئینه تمام نمای استان بوشهر»، «قهرمان قصه‌ی مادر بزرگ»، «کلمات آسمانی اند مضامین قرآنی در شعر شاعران استان بوشهر» نام برد.

این نویسنده همچنین کتاب‌های قصه کودک فوتبالیست‌ها و خورشید گویان، باغ دایی محمد روباه کت قرمزی در کوه کوزی، دریانورد کوچک، چهارده سبد عشق و نجات را در دست چاپ دارد.

کد خبر 6097262

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • آغاز پخش فیلم‌های تبلیغاتی نامزد‌ها در شبکه استانی گلستان
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • ویژه برنامه‌های شبکه دو به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع)